Вести

15.06.2017
БиХ: Учениците против поделба на образованието по национална основа

20.01.2017
Косовските Срби се чувствуваат исплашено, несигурнo и злоупотребено

05.12.2016
Роман за човечноста под вооружен оган за време на опсадата на Сараево

08.11.2016
Повоените трауми во фокусот на објективот на косовскиот режисер Газменд Бајри

18.10.2016
Притисок врз БиХ во врска со исчезнатите лица

12.10.2016
Човековото влијание на Косовската војна-Фотограф

06.10.2016
Жалба на пресудата против Холандија за убиствата во Сребреница

22.09.2016
Косово најави можност да го врати Боро покрај Рамиз

16.09.2016
Проект Зетра: Сеќавање на југословенскиот рок концерт за мир

06.09.2016
Балканските обвинители ветуваат правда за жртвите на воените злосторства

02.09.2016
Нови Сад ќе подигне споменик во чест на партизанските жртв

15.08.2016
Босанските осуденици за воени злосторства плаќаат за да бидат слободни

22.07.2016
Во Сараево отворен Mузеј на злосторствата против човештвото

12.07.2016
Говор на идниот претседател на Србија во Сребреница на 11 јули

14.06.2016
Посетата на Изетбеговиќ во Казани е придонес кон помирување

11.06.2016
Македонија достигнува критична точка a Западот гледа на другата страна

18.05.2016
Важни елементи од музејот на военото детство во Босна

06.05.2016
Дејвид Толберт: Пресудите за Шешељ, Караџиќ и Готовина се разочарувачки

04.05.2016
Балканот и културата на сеќавање: Убијци како примерни граѓани

21.01.2016
Драган Марковина: Меморијата е најголемиот непријател на сите видови митологизација

FILTER