Вести

06.12.2019
„Ново време“ за исчезнатите жртви од Косово

05.12.2019
Криенка

04.12.2019
18 ГОДИНИ ПОДОЦНА

02.12.2019
Гробниците далеку од судниците

26.11.2019
Предизвиците на потрагата по исчезнати лица во Босна и Херцеговина

22.11.2019
Си беше еднаш и никогаш повеќе ...

21.11.2019
Цел животен век во потрага по исчезнатите

03.04.2019
ИМАГИНАЦИЈАТА КАКО ВИСТИНА

12.03.2018
Мултиперспективност – Сеење на семето на помирување

09.03.2018
Пристрасно и површно

08.03.2018
Студии за кулутура на сеќавање и усна историја како почетна точка за справување со минатото

06.03.2018
Мултиетничкото образование е потребно од рана возраст

05.03.2018
Кога паранојата и пропагандата го водат образованието

28.02.2018
Живеам за да зборувам за тоа

27.02.2018
Хисторија? Историја?Повијест

15.06.2017
БиХ: Учениците против поделба на образованието по национална основа

20.01.2017
Косовските Срби се чувствуваат исплашено, несигурнo и злоупотребено

05.12.2016
Роман за човечноста под вооружен оган за време на опсадата на Сараево

08.11.2016
Повоените трауми во фокусот на објективот на косовскиот режисер Газменд Бајри

02.11.2016
Жртви на војната стануваат невидливи во време на мир

24.10.2016
Жените силувани во војната во БиХ, жалат за изгубеното мајчинство

24.10.2016
„Неидентификувани“ прикажан на Универзитетот во Сараево

18.10.2016
Притисок врз БиХ во врска со исчезнатите лица

17.10.2016
Обука за обучувачи за имплементација на новото издание на педагошката алтака за културата на сеќавање „Сеќавање во движење“

12.10.2016
Човековото влијание на Косовската војна-Фотограф

06.10.2016
Жалба на пресудата против Холандија за убиствата во Сребреница

22.09.2016
Косово најави можност да го врати Боро покрај Рамиз

06.09.2016
Балканските обвинители ветуваат правда за жртвите на воените злосторства

02.09.2016
Нови Сад ќе подигне споменик во чест на партизанските жртв

30.08.2016
Косовскиот претседател: Исчезнатите лица се 'Рана на Гробот "

15.08.2016
Босанските осуденици за воени злосторства плаќаат за да бидат слободни

01.08.2016
Недоволната комеморација за цивилните жртви во Косово

22.07.2016
Во Сараево отворен Mузеј на злосторствата против човештвото

12.07.2016
Говор на идниот претседател на Србија во Сребреница на 11 јули

07.07.2016
Одговарање на минатото мора да вклучува прифаќање на одговорност

14.06.2016
Посетата на Изетбеговиќ во Казани е придонес кон помирување

25.05.2016
Правда за злосторствата и за економскиот криминал: може ли ЕУ да ја испорача?

25.05.2016
Едукација за транзициската правда во Косово [документ]

10.05.2016
Што имаат да кажат овие 50 воени злосторници за меѓународна правда

06.05.2016
Дејвид Толберт: Пресудите за Шешељ, Караџиќ и Готовина се разочарувачки

04.05.2016
Балканот и културата на сеќавање: Убијци како примерни граѓани

15.04.2016
Справување со минатото потребно за помирување на Западен Балкан

13.04.2016
Босна и Херцеговина после Караџиќ: Крајот на ерата кривичната правда

13.04.2016
Минатото како Супермаркет

30.03.2016
ИЗЛОЖБАТА „АНА ФРАНК – ЛЕКЦИИ ЗА СЕГАШНОСТА“ СЕ ОТВОРА ВО ПРИЛЕП

30.03.2016
Србија: Протестна прошетка до масовната гробница во Батајница

25.03.2016
Хашкиот трибунал го осуди Радован Караџиќ за воени злосторства во Босна и Херцеговина

25.03.2016
Што значи пресудата на Караџиќ за Босна

18.03.2016
Ограничена вистина: Транзициска правда и Политика на сеќавање на Косово

09.03.2016
Косово им оддаде почит на женските воени жртви на Денот на жената

02.03.2016
Во средните училишта во Косово ќе се учи за транзициската правда

16.02.2016
Колку се познаваат младите Албанци и Срби?

01.02.2016
БИРН регионалнo истражувањe "Спротивставени спомени"

28.01.2016
Говор на омраза, кој може да прерасне во криминал

21.01.2016
Драган Марковина: Меморијата е најголемиот непријател на сите видови митологизација

18.01.2016
Игор Штикс: Се уште не успеавме да направиме регионална приказна за помирување

18.12.2015
Дебата за помирување, 25.12.2015 - Бања Лука

07.12.2015
Сараево се сеќава на српските жртви на војната

03.12.2015
"Да не се повтори!": Tраумата се уште трае за жртвите на граѓанската војна на Босна и Херцеговина и по 20 години.

02.12.2015
Бранко Ќулибрк: Важно е да се започне дискусија за "тешки" прашања без да се има страв од заканите

23.11.2015
Рамка на ЕУ за поддршка на транзициската правда

19.11.2015
Образование и транзициска правда: Можности и предизвици за градење мир [извештај]

18.11.2015
Балканските политичари „не го сфаќаат сериозно помирувањето“

04.11.2015
„Мрачни времиња“ босанската војна ја преточи во претстава

19.10.2015
Хуманост со лицето на една жена во Босна и Херцеговина

16.10.2015
‘Босна е заглавена’ во лажната култура на спомени

25.04.2015
Акција за изразување на подршка за основањето на РЕКОМ иницијативата која се одржала во Банња Лука.

20.04.2015
Документација на притворни кампови и други притворни објекти во Босна и Херцеговина во периодот од 1992-1995

02.04.2015
Судење/анализа:Спроведување на надомест на штета за жртвите од воените злосторства во криминалните постапки во БиХ.

26.02.2015
Проектот насловен “Мапирање на притворните кампови/притворните објекти во Босна и Херцеговина во периодот од 1992-1995”

13.10.2014
ЦДТП организираше кампања за подржување на РЕKОМ, во Бања Лука

FILTER