Вести

04.12.2019
18 ГОДИНИ ПОДОЦНА

02.12.2019
Гробниците далеку од судниците

26.11.2019
Предизвиците на потрагата по исчезнати лица во Босна и Херцеговина

22.08.2019
Куса историја на институционализацијата на едно сеќавање (обид)

17.04.2019
ДЕНОТ НА БЕЛИОТ ЗАВОЈ

26.03.2019
Дали е возможно да зборуваме за минатото, додека во исто време молчиме за сегашноста и иднината?

28.02.2018
Шанса за развивање на критичко мислење

27.02.2018
Хисторија? Историја?Повијест

15.06.2017
БиХ: Учениците против поделба на образованието по национална основа

05.12.2016
Роман за човечноста под вооружен оган за време на опсадата на Сараево

02.11.2016
Жртви на војната стануваат невидливи во време на мир

24.10.2016
Жените силувани во војната во БиХ, жалат за изгубеното мајчинство

24.10.2016
„Неидентификувани“ прикажан на Универзитетот во Сараево

18.10.2016
Притисок врз БиХ во врска со исчезнатите лица

06.10.2016
Жалба на пресудата против Холандија за убиствата во Сребреница

16.09.2016
Проект Зетра: Сеќавање на југословенскиот рок концерт за мир

15.08.2016
Босанските осуденици за воени злосторства плаќаат за да бидат слободни

22.07.2016
Во Сараево отворен Mузеј на злосторствата против човештвото

07.07.2016
Одговарање на минатото мора да вклучува прифаќање на одговорност

14.06.2016
Посетата на Изетбеговиќ во Казани е придонес кон помирување

18.05.2016
Важни елементи од музејот на военото детство во Босна

04.05.2016
Балканот и културата на сеќавање: Убијци како примерни граѓани

15.04.2016
Справување со минатото потребно за помирување на Западен Балкан

13.04.2016
Босна и Херцеговина после Караџиќ: Крајот на ерата кривичната правда

25.03.2016
Хашкиот трибунал го осуди Радован Караџиќ за воени злосторства во Босна и Херцеговина

25.03.2016
Што значи пресудата на Караџиќ за Босна

10.02.2016
Позитивен херој за сите? Споменување на Срѓан Алексиќ во постјугословенските земји

28.01.2016
Говор на омраза, кој може да прерасне во криминал

18.12.2015
Дебата за помирување, 25.12.2015 - Бања Лука

03.12.2015
"Да не се повтори!": Tраумата се уште трае за жртвите на граѓанската војна на Босна и Херцеговина и по 20 години.

02.12.2015
Бранко Ќулибрк: Важно е да се започне дискусија за "тешки" прашања без да се има страв од заканите

19.10.2015
Хуманост со лицето на една жена во Босна и Херцеговина

16.10.2015
‘Босна е заглавена’ во лажната култура на спомени

30.08.2015
УДИК-ИЦМП:МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ИСЧЕЗНАТИТЕ ЗАБЕЛЕЖАНИ ВО САРАЈЕВО

25.04.2015
Акција за изразување на подршка за основањето на РЕКОМ иницијативата која се одржала во Банња Лука.

20.04.2015
Документација на притворни кампови и други притворни објекти во Босна и Херцеговина во периодот од 1992-1995

02.04.2015
Судење/анализа:Спроведување на надомест на штета за жртвите од воените злосторства во криминалните постапки во БиХ.

26.02.2015
Проектот насловен “Мапирање на притворните кампови/притворните објекти во Босна и Херцеговина во периодот од 1992-1995”

13.10.2014
ЦДТП организираше кампања за подржување на РЕKОМ, во Бања Лука

FILTER