Activities

25.12.2020
Viktimat e luftës në Kosovë ende vlerësohen me “rreth”

22.12.2020
Familjarët e të pagjeturve kërkojnë ndryshimin e ligjeve “diskriminuese”

22.12.2020
Jeta nën stigmën e dhunimit dhe pensionit të pamjaftueshëm nga shteti

21.12.2020
Përpjekja e dytë brenda vitit për themelimin e Institutit për Hulumtimin e Krimeve të Luftës

18.12.2020
Identifikimet e gabuara të viktimave të luftës përtërijnë dhimbjet e familjarëve

23.04.2020
NË TERRIN E TË PAGJETURVE

06.12.2019
“Kohë e re” për të pagjeturit nga Kosova

05.12.2019
Kukafshehthi

04.12.2019
18 VITE MË PAS

02.12.2019
Varrezat larg sallave të gjykimit

26.11.2019
Sfidat e kërkimit për të pagjeturit në Bosnje e Hercegovinë

22.11.2019
NA ISHTE NJË HERË QË KURRË MOS QOFTË

21.11.2019
Një jetë e tërë në kërkim të të pagjeturve

22.08.2019
Histori e shkurtër e institucionalizimit të kujtesës (përpjekje)

20.08.2019
Çlirimi i hapësirës

15.08.2019
Shkupi 2014: memorializimi etnocentrik dhe kleptokracia

17.04.2019
DITA E SHIRITIT TE BARDHE

08.04.2019
Festivali In Situ – intervistë me Bojana Stojmenovskan, drejtoreshë e festivalit

05.04.2019
Çarshia e Vjetër – diamanti i Shkupit

04.04.2019
EMOCIONALJA MBI TË GJITHA

03.04.2019
IMAGJINATA SI E VËRTETË

01.04.2019
Fuqia e artit për ballafaqimin me të kaluarën

26.03.2019
A është e mundur të flitet për të kaluarën, por në të njëjtën kohë të heshtet për të tashmen dhe të ardhmen?

25.03.2019
Fushata për pajtimin e gjaqeve 1990-1991: historia orale dhe kujtesa

12.03.2018
Shumëperspektiviteti – mbjellja e farave të pajtimit

09.03.2018
TË ANSHËM DHE SIPËRFAQËSORË

08.03.2018
Studime të kujtesës kulturore dhe historisë orale si pikënisje e ballafaqimit me të kaluarën

06.03.2018
Arsimi shumëetnik është i nevojshëm nga mosha e re

05.03.2018
Kur arsimin e udhëheqin paranojat dhe propaganda

28.02.2018
MUNDËSI PËR TË ZHVILLUAR MENDIMIN KRITIK

28.02.2018
Të jetosh për të rrëfyer

27.02.2018
Historija? Istorija? Povijest?

05.10.2017
‘Ballafaqimi me të kaluarën: Lëvizjet shoqërore në Kosovë gjatë socializmit dhe viteve ‘90’.

26.09.2017
Viki

25.09.2017
Th.M.

22.09.2017
Merita

21.09.2017
Lola

20.09.2017
HANA

19.09.2017
H.K.

18.09.2017
H.H

15.09.2017
H.A.

14.09.2017
E.T.

13.09.2017
Teuta

12.09.2017
Unë dua të dëgjohem

02.11.2016
Viktimat e luftës po bëhen të padukshme në kohërat e paqes

24.10.2016
Brenga e mëmësisë së humbur e viktimave boshnjake të përdhunimeve të luftës

24.10.2016
Dokumentari i BIRN mbi krimet e luftës në Kosovë shfaqet në Universitetin e Sarajevës

17.10.2016
Ftesë për Pjesëmarrje Kujtime në lëvizje

30.08.2016
Presidenti i Kosovës: Personat e zhdukur janë një “plagë e rëndë”

01.08.2016
Përkujtimi i pamjaftueshëm i viktimave civile në Kosovë

25.05.2016
Drejtësi për mizoritë dhe krimet ekonomike: a mund ta ofrojë këtë BE-ja?

25.05.2016
Edukimi në drejtësinë tranzicionale në Kosovë [dokument i politikës]

17.05.2016
Kostoja psikologjike e pajtimit

10.05.2016
Çfarë thonë 50 kriminelë të luftës për drejtësinë ndërkombëtare

20.04.2016
“Sfida e përkujtimit dhe arsimit për Holokaustin"

15.04.2016
Ballafaqimi me të kaluarën është i nevojshëm për të arritur pajtimin në Ballkanin Perëndimor

13.04.2016
Bosnia dhe Hercegovina pas Karaxhiqit: fundi i erës së drejtësisë penale

13.04.2016
Ftesë - “Thellësia dy”

13.04.2016
E kaluara si supermarket

06.04.2016
Pse Maqedonia nuk është e interesuar për procesin e pajtimit në rajon?

30.03.2016
Aktivitstët marshojnë drejt varrit masiv të Kosovës në Beograd

25.03.2016
Çfarë kuptimi pati për Bosnjen vendimi ndaj Karaxhiqit

24.03.2016
Promovimi i librit të Bekim Fehmiut "Shkëlqim dhe Tmerr" – pjesa e dytë

18.03.2016
E vërteta e ndaluar: Drejtësia tranzicionale dhe politika e përkujtimit në Kosovë

09.03.2016
Kosova nderon viktimat femra të luftës në Ditën e Grave

02.03.2016
Viktimat e krimeve të luftës dhe zëri i tyre qytetar

25.02.2016
Njerëzit dhe Kujtimet Flasin

16.02.2016
Sa e njohin të rinjtë shqiptar dhe serb njëri tjetrin?

10.02.2016
Një hero pozitiv për të gjithë? Memorializimi i Srgjan Aleksiqit në vendet e ish-Jugosllavisë

01.02.2016
Hulumtimi rajonal nga BIRN “Kujtime të kundërshtuara”

01.02.2016
Raporti Botëror 2016: Serbia - Ngjarjet e 2015

28.01.2016
Gjuha e urrejtjes që mund të shndërrohet në krim

18.01.2016
Igor Shtiks: Ende nuk kemi arritur të thurim një narrativë për pajtimin

18.12.2015
Debati mbi pajtimin, 15.12.2015. - Banja Llukë

16.12.2015
Mbamendja E Shpirtit – Përurimi i librit

02.12.2015
Branko Qulibërk: Është me rëndësi të fillojë diskutimi për çështje "të vështira" dhe të mos ekzistojë frika nga kërcënimet

FILTRO