Activities

24.12.2021
Zvarriten gërmimet në lokacionet e dyshuara për persona të zhdukur nga lufta në Kosovë

24.12.2021
Divergjencat në perspektivat shqiptare dhe serbe për historinë

24.12.2021
Kosova synon t’i adresojë çështjet e luftës në një strategji për drejtësi tranzicionale

24.12.2021
Trashëgimia nën mbretërinë e betonizimit të pasluftës

22.12.2021
Historitë e ndara në librat shkollorë të Kosovës e Serbisë

22.12.2021
Gjykata Speciale, shpresa e fundit e viktimave për drejtësi

22.12.2021
Pritja e pafund e eksponateve etnologjike e arkeologjike të marra nga muzetë e Serbisë

22.12.2021
Universiteti i Prishtinës përfshin mësimin e gjuhës serbe në një program të ri

17.12.2020
Viktimat civile në harresë të kujtesës kolektive

03.07.2020
“Helmimet ma kanë helmu jetën”

03.06.2020
“I ka njeh 145 të vrarë në oborr”

14.05.2020
“Baba tha nuk e lëshoj shpijën”

13.10.2019
Prishtina Ecë

15.06.2017
Nxënësit sfidojnë sistemin arsimor të ndarë sipas etnive në Bosnjë

14.02.2017
Presidenti Hashim Thaçi me një nismë për pajtim

20.01.2017
Serbët e Kosovës ndihen të frikësuar, jo të sigurt dhe të keqpërdorur

05.12.2016
Romani mbi rrethimin e Sarajevës tregon mirësinë nën rrethim

23.11.2016
SHQIPTARËT NË SUBOTICË: PASI QË JETOJMË SË BASHKU (2)

22.11.2016
SHQIPTARËT NË SUBOTICË: PASI QË JETOJMË SË BASHKU (1)

18.11.2016
GORANËT NË MES TË SHQIPTARËVE DHE SERBËVE

17.11.2016
SUBOTICË: BUKËPJEKËSIT SHQIPTARË NDIHMJNË FËMIJËT MË TË RREZIKUAR

15.11.2016
PANÇEVË: MIQËSIA SHQIPTARO-SERBE NUK ËSHTË VETËM MESAZH NË MUR

09.11.2016
KUSH JANË TË MALLKUARIT E BALLKANIT?

08.11.2016
Regjisori kosovar fokuson kamerën te trauma e pasluftës

18.10.2016
OKB-ja i bën presion Bosnjës për personat e zhdukur

12.10.2016
Fotografi dokumenton impaktin njerëzor të luftës së Kosovës

06.10.2016
Holanda në apel për vdekjet në Srebrenicë

22.09.2016
Kosova mund "të bashkojë" Boron me Ramizin

19.09.2016
RRËFIMI I SAJ DHE I TIJ U DISKUTUAN NË BISEDA TË SHKURTA

16.09.2016
Projekti Zetra: Kujtimet e koncertit rrok jugosllav për paqe

06.09.2016
Prokurorët e Ballkanit premtojnë drejtësi për viktimat e krimeve të luftës

02.09.2016
Novi Sadi monument për viktimat e partizanëve të Luftës së Dytë Botërore

15.08.2016
Të dënuarit boshnjakë për krime lufte paguajnë për të mos hyrë në burg

22.07.2016
Hapet në Sarajevë Muzeu i Krimeve Kundër Njerëzimit

12.07.2016
Fjalimi i Presidentit të ardhshëm të Serbisë në Srebrenicë me 11 korrik

14.06.2016
Vizita e Izetbegoviqit në Kazani është kontribut për pajtimin

11.06.2016
Maqedonia po arrin pikën kritike dhe Perëndimi ka kthyer sytë në anën tjetër

25.05.2016
Një reportere kthehet në Kosovë pas 15 vjetësh

18.05.2016
Muzeu i Bosnjes nxjerr në pah përvojat e luftës gjatë fëmijërisë

06.05.2016
David Tolbert: Aktgjykimet ndaj Sheshelit, Karaxhiqit dhe Gotovinës kanë qenë zhgënjyes

04.05.2016
Ballkani dhe kultura e kujtesës: vrasësit si qytetarë model

19.04.2016
„Pikë takimi: Çfarë është Ballkani, çfarë flitet për të si dhe çfarë mund të jetë Ballkani?"

21.01.2016
Dragan Markovina: Kujtimi është armiku më i madh i të gjitha llojeve të mitologjive

FILTRO