Activities

24.12.2021
Zvarriten gërmimet në lokacionet e dyshuara për persona të zhdukur nga lufta në Kosovë

24.12.2021
Divergjencat në perspektivat shqiptare dhe serbe për historinë

24.12.2021
Kosova synon t’i adresojë çështjet e luftës në një strategji për drejtësi tranzicionale

24.12.2021
Trashëgimia nën mbretërinë e betonizimit të pasluftës

22.12.2021
Historitë e ndara në librat shkollorë të Kosovës e Serbisë

22.12.2021
Gjykata Speciale, shpresa e fundit e viktimave për drejtësi

22.12.2021
Pritja e pafund e eksponateve etnologjike e arkeologjike të marra nga muzetë e Serbisë

22.12.2021
Universiteti i Prishtinës përfshin mësimin e gjuhës serbe në një program të ri

25.12.2020
Viktimat e luftës në Kosovë ende vlerësohen me “rreth”

22.12.2020
Familjarët e të pagjeturve kërkojnë ndryshimin e ligjeve “diskriminuese”

22.12.2020
Jeta nën stigmën e dhunimit dhe pensionit të pamjaftueshëm nga shteti

21.12.2020
Përpjekja e dytë brenda vitit për themelimin e Institutit për Hulumtimin e Krimeve të Luftës

03.06.2020
“I ka njeh 145 të vrarë në oborr”

14.05.2020
“Baba tha nuk e lëshoj shpijën”

06.12.2019
“Kohë e re” për të pagjeturit nga Kosova

05.12.2019
Kukafshehthi

04.12.2019
18 VITE MË PAS

02.12.2019
Varrezat larg sallave të gjykimit

26.11.2019
Sfidat e kërkimit për të pagjeturit në Bosnje e Hercegovinë

22.11.2019
NA ISHTE NJË HERË QË KURRË MOS QOFTË

21.11.2019
Një jetë e tërë në kërkim të të pagjeturve

03.04.2019
IMAGJINATA SI E VËRTETË

12.03.2018
Shumëperspektiviteti – mbjellja e farave të pajtimit

09.03.2018
TË ANSHËM DHE SIPËRFAQËSORË

08.03.2018
Studime të kujtesës kulturore dhe historisë orale si pikënisje e ballafaqimit me të kaluarën

06.03.2018
Arsimi shumëetnik është i nevojshëm nga mosha e re

05.03.2018
Kur arsimin e udhëheqin paranojat dhe propaganda

28.02.2018
Të jetosh për të rrëfyer

27.02.2018
Historija? Istorija? Povijest?

05.10.2017
‘Ballafaqimi me të kaluarën: Lëvizjet shoqërore në Kosovë gjatë socializmit dhe viteve ‘90’.

26.09.2017
Viki

25.09.2017
Th.M.

22.09.2017
Merita

21.09.2017
Lola

20.09.2017
HANA

19.09.2017
H.K.

18.09.2017
H.H

15.09.2017
H.A.

14.09.2017
E.T.

13.09.2017
Teuta

12.09.2017
Unë dua të dëgjohem

15.06.2017
Nxënësit sfidojnë sistemin arsimor të ndarë sipas etnive në Bosnjë

20.01.2017
Serbët e Kosovës ndihen të frikësuar, jo të sigurt dhe të keqpërdorur

05.12.2016
Romani mbi rrethimin e Sarajevës tregon mirësinë nën rrethim

23.11.2016
SHQIPTARËT NË SUBOTICË: PASI QË JETOJMË SË BASHKU (2)

22.11.2016
SHQIPTARËT NË SUBOTICË: PASI QË JETOJMË SË BASHKU (1)

18.11.2016
GORANËT NË MES TË SHQIPTARËVE DHE SERBËVE

17.11.2016
SUBOTICË: BUKËPJEKËSIT SHQIPTARË NDIHMJNË FËMIJËT MË TË RREZIKUAR

15.11.2016
PANÇEVË: MIQËSIA SHQIPTARO-SERBE NUK ËSHTË VETËM MESAZH NË MUR

09.11.2016
KUSH JANË TË MALLKUARIT E BALLKANIT?

08.11.2016
Regjisori kosovar fokuson kamerën te trauma e pasluftës

02.11.2016
Viktimat e luftës po bëhen të padukshme në kohërat e paqes

24.10.2016
Brenga e mëmësisë së humbur e viktimave boshnjake të përdhunimeve të luftës

24.10.2016
Dokumentari i BIRN mbi krimet e luftës në Kosovë shfaqet në Universitetin e Sarajevës

18.10.2016
OKB-ja i bën presion Bosnjës për personat e zhdukur

17.10.2016
Ftesë për Pjesëmarrje Kujtime në lëvizje

12.10.2016
Fotografi dokumenton impaktin njerëzor të luftës së Kosovës

06.10.2016
Holanda në apel për vdekjet në Srebrenicë

22.09.2016
Kosova mund "të bashkojë" Boron me Ramizin

19.09.2016
RRËFIMI I SAJ DHE I TIJ U DISKUTUAN NË BISEDA TË SHKURTA

06.09.2016
Prokurorët e Ballkanit premtojnë drejtësi për viktimat e krimeve të luftës

02.09.2016
Novi Sadi monument për viktimat e partizanëve të Luftës së Dytë Botërore

30.08.2016
Presidenti i Kosovës: Personat e zhdukur janë një “plagë e rëndë”

15.08.2016
Të dënuarit boshnjakë për krime lufte paguajnë për të mos hyrë në burg

01.08.2016
Përkujtimi i pamjaftueshëm i viktimave civile në Kosovë

22.07.2016
Hapet në Sarajevë Muzeu i Krimeve Kundër Njerëzimit

12.07.2016
Fjalimi i Presidentit të ardhshëm të Serbisë në Srebrenicë me 11 korrik

07.07.2016
PËRgjigja ndaj së kaluarës duhet të përmbajë pranim të PËRgjegjësive

14.06.2016
Vizita e Izetbegoviqit në Kazani është kontribut për pajtimin

25.05.2016
Drejtësi për mizoritë dhe krimet ekonomike: a mund ta ofrojë këtë BE-ja?

25.05.2016
Edukimi në drejtësinë tranzicionale në Kosovë [dokument i politikës]

25.05.2016
Një reportere kthehet në Kosovë pas 15 vjetësh

17.05.2016
Kostoja psikologjike e pajtimit

10.05.2016
Çfarë thonë 50 kriminelë të luftës për drejtësinë ndërkombëtare

06.05.2016
David Tolbert: Aktgjykimet ndaj Sheshelit, Karaxhiqit dhe Gotovinës kanë qenë zhgënjyes

04.05.2016
Ballkani dhe kultura e kujtesës: vrasësit si qytetarë model

19.04.2016
„Pikë takimi: Çfarë është Ballkani, çfarë flitet për të si dhe çfarë mund të jetë Ballkani?"

15.04.2016
Ballafaqimi me të kaluarën është i nevojshëm për të arritur pajtimin në Ballkanin Perëndimor

13.04.2016
Bosnia dhe Hercegovina pas Karaxhiqit: fundi i erës së drejtësisë penale

13.04.2016
Ftesë - “Thellësia dy”

13.04.2016
E kaluara si supermarket

30.03.2016
Aktivitstët marshojnë drejt varrit masiv të Kosovës në Beograd

25.03.2016
Çfarë kuptimi pati për Bosnjen vendimi ndaj Karaxhiqit

18.03.2016
E vërteta e ndaluar: Drejtësia tranzicionale dhe politika e përkujtimit në Kosovë

09.03.2016
Kosova nderon viktimat femra të luftës në Ditën e Grave

02.03.2016
Kosovë: Drejtësia tranzicionale në kurrikulën e re mësimore në shkollat e mesme

02.03.2016
Viktimat e krimeve të luftës dhe zëri i tyre qytetar

25.02.2016
Njerëzit dhe Kujtimet Flasin

16.02.2016
Sa e njohin të rinjtë shqiptar dhe serb njëri tjetrin?

01.02.2016
Hulumtimi rajonal nga BIRN “Kujtime të kundërshtuara”

28.01.2016
Gjuha e urrejtjes që mund të shndërrohet në krim

21.01.2016
Dragan Markovina: Kujtimi është armiku më i madh i të gjitha llojeve të mitologjive

18.01.2016
Igor Shtiks: Ende nuk kemi arritur të thurim një narrativë për pajtimin

18.12.2015
Debati mbi pajtimin, 15.12.2015. - Banja Llukë

16.12.2015
Mbamendja E Shpirtit – Përurimi i librit

07.12.2015
Sarajeva kujton viktimat serbe të luftës

03.12.2015
“Të mos përsëritet kurrë më!”: traumat e viktimave të luftës civile në Bosnje dhe Hercegovinë vazhdojnë dhe 20 vjet më pas

02.12.2015
Branko Qulibërk: Është me rëndësi të fillojë diskutimi për çështje "të vështira" dhe të mos ekzistojë frika nga kërcënimet

23.11.2015
Korniza e Politikave të BE-së në mbështetje të drejtësisë tranzicionale

19.11.2015
Arsimi dhe drejtësia tranzicionale: mundësitë dhe sfidat për ndërtimin e paqes [raport]

18.11.2015
Politikanët e Ballkanit ‘nuk e marrin seriozisht pajtimin’

04.11.2015
‘Vitet e Errëta’ e shndërron luftën boshnjake në dramë

19.10.2015
Në Bosnje e Hercegovinë, humaniteti ka fytyrën e gruas

16.10.2015
Kultura e kujtesës së shtrembëruar ‘mban në kurth të kaluarën e Bosnjes’

25.04.2015
Në Banja Llukë u zhvillua aksioni në mbështetje të themelimit teë iniciativës KOMRA

20.04.2015
Dokumentimi i kampeve të ndalimit dhe objekteve të tjera të ndalimit në Bosnjë e Hercegovinë në periudhën 1992-1995

02.04.2015
TRIAL/Analizë: Zbatimi i kërkesës për kompensimin e dëmit për viktimat e krimeve të luftës në procedimet penale në Bosnje e Hercegovinë

26.02.2015
Projekti me titull “Vënia në hartë e kampeve/objekteve të ndalimit” në Bosnjë e Hercegovinë në periudhën 1992-1995

13.10.2014
CDTP organizoi një fushatë në mbështetje të KOMRA-së në Banja Llukë

FILTRO