Activities

24.12.2021
Zvarriten gërmimet në lokacionet e dyshuara për persona të zhdukur nga lufta në Kosovë

24.12.2021
Kosova synon t’i adresojë çështjet e luftës në një strategji për drejtësi tranzicionale

24.12.2021
Trashëgimia nën mbretërinë e betonizimit të pasluftës

22.12.2021
Historitë e ndara në librat shkollorë të Kosovës e Serbisë

22.12.2021
Gjykata Speciale, shpresa e fundit e viktimave për drejtësi

22.12.2021
Pritja e pafund e eksponateve etnologjike e arkeologjike të marra nga muzetë e Serbisë

19.05.2021
Landscapes of Repair: Ftesë për Kontribute

25.12.2020
Viktimat e luftës në Kosovë ende vlerësohen me “rreth”

22.12.2020
Familjarët e të pagjeturve kërkojnë ndryshimin e ligjeve “diskriminuese”

22.12.2020
Jeta nën stigmën e dhunimit dhe pensionit të pamjaftueshëm nga shteti

21.12.2020
Përpjekja e dytë brenda vitit për themelimin e Institutit për Hulumtimin e Krimeve të Luftës

17.12.2020
Viktimat civile në harresë të kujtesës kolektive

03.07.2020
“Helmimet ma kanë helmu jetën”

03.06.2020
“I ka njeh 145 të vrarë në oborr”

14.05.2020
“Baba tha nuk e lëshoj shpijën”

23.04.2020
NË TERRIN E TË PAGJETURVE

22.11.2019
NA ISHTE NJË HERË QË KURRË MOS QOFTË

21.11.2019
Një jetë e tërë në kërkim të të pagjeturve

01.04.2019
Fuqia e artit për ballafaqimin me të kaluarën

25.03.2019
Fushata për pajtimin e gjaqeve 1990-1991: historia orale dhe kujtesa

08.03.2018
Studime të kujtesës kulturore dhe historisë orale si pikënisje e ballafaqimit me të kaluarën

28.02.2018
Të jetosh për të rrëfyer

05.10.2017
‘Ballafaqimi me të kaluarën: Lëvizjet shoqërore në Kosovë gjatë socializmit dhe viteve ‘90’.

26.09.2017
Viki

25.09.2017
Th.M.

22.09.2017
Merita

21.09.2017
Lola

19.09.2017
H.K.

18.09.2017
H.H

15.09.2017
H.A.

14.09.2017
E.T.

13.09.2017
Teuta

12.09.2017
Unë dua të dëgjohem

14.02.2017
Presidenti Hashim Thaçi me një nismë për pajtim

20.01.2017
Serbët e Kosovës ndihen të frikësuar, jo të sigurt dhe të keqpërdorur

18.11.2016
GORANËT NË MES TË SHQIPTARËVE DHE SERBËVE

08.11.2016
Regjisori kosovar fokuson kamerën te trauma e pasluftës

17.10.2016
Ftesë për Pjesëmarrje Kujtime në lëvizje

12.10.2016
Fotografi dokumenton impaktin njerëzor të luftës së Kosovës

22.09.2016
Kosova mund "të bashkojë" Boron me Ramizin

19.09.2016
RRËFIMI I SAJ DHE I TIJ U DISKUTUAN NË BISEDA TË SHKURTA

30.08.2016
Presidenti i Kosovës: Personat e zhdukur janë një “plagë e rëndë”

01.08.2016
Përkujtimi i pamjaftueshëm i viktimave civile në Kosovë

25.05.2016
Edukimi në drejtësinë tranzicionale në Kosovë [dokument i politikës]

25.05.2016
Një reportere kthehet në Kosovë pas 15 vjetësh

20.04.2016
“Sfida e përkujtimit dhe arsimit për Holokaustin"

13.04.2016
Ftesë - “Thellësia dy”

24.03.2016
Promovimi i librit të Bekim Fehmiut "Shkëlqim dhe Tmerr" – pjesa e dytë

18.03.2016
E vërteta e ndaluar: Drejtësia tranzicionale dhe politika e përkujtimit në Kosovë

09.03.2016
Kosova nderon viktimat femra të luftës në Ditën e Grave

02.03.2016
Kosovë: Drejtësia tranzicionale në kurrikulën e re mësimore në shkollat e mesme

25.02.2016
Njerëzit dhe Kujtimet Flasin

16.02.2016
Sa e njohin të rinjtë shqiptar dhe serb njëri tjetrin?

16.12.2015
Mbamendja E Shpirtit – Përurimi i librit

05.10.2015
Java e Filmit Bekim Fehmiu në Kosovë, 6-10 tetor 2015

FILTRO