Activities

24.12.2021
Divergjencat në perspektivat shqiptare dhe serbe për historinë

22.12.2021
Universiteti i Prishtinës përfshin mësimin e gjuhës serbe në një program të ri

18.12.2020
Identifikimet e gabuara të viktimave të luftës përtërijnë dhimbjet e familjarëve

04.12.2019
18 VITE MË PAS

02.12.2019
Varrezat larg sallave të gjykimit

26.11.2019
Sfidat e kërkimit për të pagjeturit në Bosnje e Hercegovinë

13.10.2019
Prishtina Ecë

22.08.2019
Histori e shkurtër e institucionalizimit të kujtesës (përpjekje)

17.04.2019
DITA E SHIRITIT TE BARDHE

26.03.2019
A është e mundur të flitet për të kaluarën, por në të njëjtën kohë të heshtet për të tashmen dhe të ardhmen?

28.02.2018
MUNDËSI PËR TË ZHVILLUAR MENDIMIN KRITIK

27.02.2018
Historija? Istorija? Povijest?

20.09.2017
HANA

15.06.2017
Nxënësit sfidojnë sistemin arsimor të ndarë sipas etnive në Bosnjë

05.12.2016
Romani mbi rrethimin e Sarajevës tregon mirësinë nën rrethim

02.11.2016
Viktimat e luftës po bëhen të padukshme në kohërat e paqes

24.10.2016
Brenga e mëmësisë së humbur e viktimave boshnjake të përdhunimeve të luftës

24.10.2016
Dokumentari i BIRN mbi krimet e luftës në Kosovë shfaqet në Universitetin e Sarajevës

18.10.2016
OKB-ja i bën presion Bosnjës për personat e zhdukur

06.10.2016
Holanda në apel për vdekjet në Srebrenicë

16.09.2016
Projekti Zetra: Kujtimet e koncertit rrok jugosllav për paqe

15.08.2016
Të dënuarit boshnjakë për krime lufte paguajnë për të mos hyrë në burg

22.07.2016
Hapet në Sarajevë Muzeu i Krimeve Kundër Njerëzimit

07.07.2016
PËRgjigja ndaj së kaluarës duhet të përmbajë pranim të PËRgjegjësive

14.06.2016
Vizita e Izetbegoviqit në Kazani është kontribut për pajtimin

18.05.2016
Muzeu i Bosnjes nxjerr në pah përvojat e luftës gjatë fëmijërisë

17.05.2016
Kostoja psikologjike e pajtimit

04.05.2016
Ballkani dhe kultura e kujtesës: vrasësit si qytetarë model

15.04.2016
Ballafaqimi me të kaluarën është i nevojshëm për të arritur pajtimin në Ballkanin Perëndimor

13.04.2016
Bosnia dhe Hercegovina pas Karaxhiqit: fundi i erës së drejtësisë penale

25.03.2016
Çfarë kuptimi pati për Bosnjen vendimi ndaj Karaxhiqit

10.02.2016
Një hero pozitiv për të gjithë? Memorializimi i Srgjan Aleksiqit në vendet e ish-Jugosllavisë

28.01.2016
Gjuha e urrejtjes që mund të shndërrohet në krim

18.12.2015
Debati mbi pajtimin, 15.12.2015. - Banja Llukë

03.12.2015
“Të mos përsëritet kurrë më!”: traumat e viktimave të luftës civile në Bosnje dhe Hercegovinë vazhdojnë dhe 20 vjet më pas

02.12.2015
Branko Qulibërk: Është me rëndësi të fillojë diskutimi për çështje "të vështira" dhe të mos ekzistojë frika nga kërcënimet

19.10.2015
Në Bosnje e Hercegovinë, humaniteti ka fytyrën e gruas

16.10.2015
Kultura e kujtesës së shtrembëruar ‘mban në kurth të kaluarën e Bosnjes’

30.08.2015
UDIK-ICMP: NË SARAJEVË SHËNOHET DITA NDËRKOMBËTARE PËR PERSONA TË PAGJETUR

25.04.2015
Në Banja Llukë u zhvillua aksioni në mbështetje të themelimit teë iniciativës KOMRA

20.04.2015
Dokumentimi i kampeve të ndalimit dhe objekteve të tjera të ndalimit në Bosnjë e Hercegovinë në periudhën 1992-1995

02.04.2015
TRIAL/Analizë: Zbatimi i kërkesës për kompensimin e dëmit për viktimat e krimeve të luftës në procedimet penale në Bosnje e Hercegovinë

26.02.2015
Projekti me titull “Vënia në hartë e kampeve/objekteve të ndalimit” në Bosnjë e Hercegovinë në periudhën 1992-1995

13.10.2014
CDTP organizoi një fushatë në mbështetje të KOMRA-së në Banja Llukë

FILTRO