Poziv na okrugli stol - Izazovimo historiju: lekcije za bolju budućnost

UWC Mostar, organizacioni tim i učesnici ljetne škole“Challenge History”

Mostar, 18.7 2017.

Pozivnica na javnu prezentaciju

Poštovani/a,

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na završnu sesiju ljetne škole “Challenge History” (Izazovimo historiju!) koja će se održati u petak, 21.7.2017. od 10.00 do 12.00 u prostorijama Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru, na adresi Španski trg 1.

Ljetna škola“Challenge History” održava se u Mostaru od 16. do 21. jula. Tokom šestodnevnog programa, 20 srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova bit će uključeno u dijalog o historiji Zapadnog Balkana, te će diskutovati o mogućim načinima izgradnje zajedničke budućnosti.

Organizator ljetne škole je Švicarski Helsinški komitet u saradnji s mrežom partnerskih organizacija iz BiH, Srbije i Kosova koju, osim Koleža ujedinjenog svijeta kao domaćina, sačinjavaju: Forum Civil Peace Service (forumZFD), Beogradski centar za sigurnosnu politiku, Euroclio Bosna i Hercegovina, Friedrich-Ebert fondacija u Jugoistočnoj Evropi, Centar za mir i toleranciju, Democracy Plus i Fondacija za kreatvni razvoj.

Učesnici će na završnoj sesiji predstaviti rezultate ljetne škole i planove za post-projektne aktivnosti. Okrugli stol o temi: Izazovimo historiju: lekcije za bolju budućnost, zajedno će održati učesnici i organizacioni tim ljetne škole.

Bila bi nam čast da budete naši gosti na ovom događaju.

S poštovanjem,

FILTER

READ THIS ALSO